Katalog nábytku
Přihlásit se

Prihlásit se k svému účtu Create an account if you do not have

Přihlásit se Registrace

Užitečné tipy pro údržbu skříňového nábytku

Tipy pro péči o šatní skříně

Jedním z nejoblíbenějších úložných systémů v domácnosti je skříň s posuvnými dveřmi. Poptávka po takovém nábytku je způsobena funkčností a velkým výběrem designu. Šatní skříně jsou prostorné, šetří prostor, mohou být použity pro uložení různých věcí.

Výrobci vyrábějí modely z vysoce kvalitních materiálů. Důležité jsou parametry, jako je pevnost, spolehlivost, odolnost vůči nepříznivým vlivům atd. Přesto vždy existují slabá místa (v šatních skříních jsou způsobeny velkým množstvím aplikovaných zatížení).

Hlavní součástí úložného systému s posuvnými dveřmi je trup. Nejčastěji se vyrábí z MDF, LDTD nebo DTD. Zadní část může být vyrobena z překližky. Dveře se skládají ze zrcadlových nebo plastových křídel a kovového otevíracího/zavíracího mechanismu. Na fasádě je často výzdoba. Důležitou součástí každého modelu je také kování, na kterém závisí pohodlí použití systému a spolehlivost celé konstrukce. Veškeré uvedené prvky vyžadují důkladnou péči.

Tipy pro udržení dobrého stavu šatních skříň

Pravidelný úklid. Důležité je odstranit veškerý veškerý odpad z vodících lišt, jehož hromadění brání normálnímu fungování dveří. To lze provést pomocí tenkého nátrubku vysavače a malého koštěte. Povrch křídel je ošetřen speciálními čistícími směsi nebo slabým mýdlovým roztokem. Čerstvé skvrny se doporučuje vymazat ihned po jejich vzniku. Pro zachování lesku se používají leštící prostředky.

Sledovat rovnoměrné zatížení. Těžké věci se umísťují na spodních poličkách nebo mezipatrech (blíže k příčkám). Svrchní oděv se zavěšují ke stěnám, střed je lepší ponechat pro saka, větrovky a lehké bundy. Objemné, ale ne příliš těžké věci se rozkládají v horních výklencích.

Zajistěte pravidelnou údržbu zrcadel. Zde je důležitý bod: nedoporučuje se používat čističe oken, které používá mnoho hospodyň. Kvůli špatné volbě spreje se mohou zrcadla zakalit ztratit svůj atraktivní vzhled. Je lepší si pořídit speciální aerosoly nebo vyrobit roztok vody s amoniakem. Hadříky na mytí a utírání do sucha měly by být z měkké látky, která nezanechá škrábance nebo šmouhy.

Správně pečovat o schránky. Vnitřní povrchy je nutné ošetřit vlhčeným ubrouskem a poté vytřít do sucha. Po úklidu je třeba nechat krabice otevřené, aby se vyvětraly. Než začnete skládat věci, ujistěte se, že je vnitřek suchý. Jinak se může objevit zatuchlý, nepříjemný zápach a vlhkost.

Opatrně používat skládací systém. Neotvírejte a nezavírejte dveře příliš prudce. Důležité je také sledovat a upravovat výšku křídel. Válečky a další mechanismy lze mazat silikonovými prostředky.

Neumisťujte šatní skříně v blízkosti topných baterií, sledujte vlhkost vzduchu, která by neměla přesáhnout 70%. Nedodržení těchto požadavků může vést ke ztrátě původního tvaru výrobku, zničí estetický vzhled i těch nejelitnějších modelů.

Péče o kuchyňský nábytek

Pravidelná péče umožňuje dlouhodobě zachovat atraktivní vzhled kuchyňských zařízení. Při výběru mycích prostředků je důležité vzít v úvahu vlastnosti a zvláštnosti materiálu, z něhož je výrobek vyroben. Existují však obecné pokyny pro veškeré nábytkové konstrukce, které zahrnují následující pravidla:

  • neinstalovat součásti nábytku příliš blízko k ohřívacím přístrojům;
  • vyhnout se přímému slunečnímu záření na povrch;
  • utírat pomocí hadříků z měkkých látek (například, flanel nebo mikrovlákno);
  • chránit nábytek před agresivnými kapalinami, rozpouštědly, kyselinou octovou;
  • vyhnout se použití sody a abrazivních prášků;
  • odstraňovat skvrny ihned po jejich vzniku zabránit jejich absorpci;
  • nenechávat vlhkost a po sběru vždy utírat do sucha;
  • pravidelně větrat místnost.

Stolní deska vyžaduje zvláštní pozornost, protože je na ní velká zátěž. Aby dlouho vydržela a neztratila svůj atraktivní vzhled, doporučuje se vždy používat prkénko pro řezání, umisťovat horké nádobí pouze na podstavec. Kromě toho je důležité vyloučit kontakt s barvivy.

Dbejte také na pravidelné čištění vnitřních schránek, dodržujte pravidla uvedena v návodu k použití.

Péče o dřevěný nábytek

Nábytek ze dřeva je krásný, ekologický a dlouhověký, ale vyžaduje určitý přístup. Je důležité, aby se výrobky byly umístěny nejméně jeden metr od ohřívačů a aby vlhkost vzduchu v místnosti nebyla vyšší než 65%.

Pro odstraňování prachu z dřevěného nábytku se doporučuje používat speciální prostředky s neutrálním pH. Přísně zakázány abrazivní prostředky. Můžete se uchýlit k suchému čištění pomocí vysavače s měkkým nátrubkem.

Hlavní pravidlo je: dbejte na to, aby fasády a police nebyly příliš vlhké. Pro pravidelnou péči používejte měkké houbičky a flanelovou látku.

Lakovaný povrch dřevěného nábytku musí být občas dodatečně opracován. To vyžaduje speciální prostředky nebo přírodní vosk.

Péče o lesklé povrchy

Nábytek s lesklým povrchem působí esteticky, dokáže vizuálně udělat místnost prostornější, světlejší. K udržení tohoto efektu je nutná pečlivá a pravidelná péče. Na lesklých fasádách jsou okamžitě vidět skvrny, stříkance, otisky prstů.

Dokonce i nejmenší nečistoty se dá vyčistit vlhčenými bezalkoholovými ubrousky nebo spreje, určené na takové povrchy. Speciální prostředky lze nahradit tekutým mýdlem, které neobsahuje nitroglycerin ani aceton. Běžný sprej na sklo je také vhodný pro úklid, dobře se poradí se šmouhami nebo mastnými skvrnami. Automobilové vlhčené ubrousky určené pro sklo a zrcadla jsou skvělé pro odstraňování špíny a uchovávání.

K péči o lesklé povrchy se nesmějí používat abrazivní prášky a tvrdé kartáče nebo hadříky. Při úklidu se nedoporučuje používat mnoho vody. Vlhkost přispívá k odlupování fólií, která vytváří lesklý efekt. Dbejte také na to, aby lesklé povrchy nebyly vystaveny přímému slunečnímu záření a vysokým teplotám.

Pravidla údržby jsou jednoduchá a jejich dodržování zajistí dlouhou životnost jakékoliv konstrukce. Nábytek si zachová atraktivní vzhled a potěší majitele dokonalou službou.

Kategorie produktů

Přečtěte si také

Výhody a nevýhody mechanismu rozkládání pohovky typu Delfin Výhody a nevýhody mechanismu rozkládání pohovky typu Delfin Výběr rozkládacího čalouněného nábytku je v dnešní době velmi oblíbený. Pro zákazníky, kteří mají ma
Užitečné tipy pro údržbu skříňového nábytku Užitečné tipy pro údržbu skříňového nábytku Všichni chceme, aby náš nábytek dlouhodobě zachoval svůj původní atraktivní vzhled. Je však běžné, ž
Vlastnosti nábytku z laminované DTD Vlastnosti nábytku z laminované DTD Laminovaná DTD je materiál, ze kterého se vyrábí lví podíl nábytku ve středním a rozpočtovém segment
Jak doma rychle a kvalitně vyčistit pohovku Jak doma rychle a kvalitně vyčistit pohovku Většina z nás tráví hodně času pravidelným uklízením. Úklid se však často omezuje pouze na odstraňov
Vyberte si možnosti půjčky
Úvěrový plán Počet splátek Měsíční platba Podmínky pro půjčku
  • K úhradě s DPH: 0
  • Měsíční platba: 0

*Úvěrová kalkulačka pro přibližnou měsíční splátku

Přihlásit se
Obnova hesla

Přihlášení přes sociální sítě

Nemáte účet Registrace
Obnova hesla
Zašleme vám SMS s novým heslem
Registrace

Přihlášení přes sociální sítě

Máte účet  Přihlásit se
Úspěšně odesláno

Děkujeme za vaše kontaktování.
Brzy vás budeme kontaktovat, abychom to potvrdili.

Děkujeme za přihlášení k odběru!

Potvrďte svůj e-mail na zadaný e-mail

Zpětná vazba
Doba provozu call centra Po-Pa: 8:00 – 16:00
So, Ne: zavřeno
Servisní oddělení +420 777 831 293 service@dubok.cz
Vyberte vaše město
Upravit objednávku
Částka
  • Zboží: 0
  • K úhradě s DPH: 0 Kč